Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a aplikace průmyslových hnojiv (N105017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N105017 - Technologie a aplikace průmyslových hnojiv, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Průmyslová hnojiva, výživa rostlin, vliv na životní prostředí.2. Zákonitosti ve výživě rostlin, mechanismus příjmu živin.3. Agrochemické vlastnosti a sorpční vlastnosti půdy.4. Faktory ovlivňující využitelnost živin z půdy, agrochemický výzkum.5. Rozdělení hnojiv, základní charakteristika, míchání hnojiv.6. Dusík v půdě a v rostlině, jeho ztráty a způsoby jejich omezení.7. Technologie a aplikace hnojiv s dusíkem ledkovým a amoniakálním.8. Technologie a aplikace hnojiv s dusíkem amidovým.9. Technologie a aplikace hnojiv s dusíkem ve více formách.10. Fosfor v půdě a rostlině, fosforečné suroviny pro výrobu hnojiv.11. Technologie a aplikace hnojiv s fosforem rozpustným a nerozpustným.12. Technologie a aplikace draselných, vápenatých a hořečnatých hnojiv.13. Technologie a aplikace vícesložkových hnojiv.14. Kapalná, suspenzní a pozvolně působící hnojiva.

Literatura

Z: Ivanič J., Havelka B., Knop K.: Výživa rastlín a hnojenie, SZN Praha, 1984Z: Harmaniak I.: Priemyselné hnojivá, Alfa Bratislava, 1975D: Hendri R.A.: Granulated fertilizers, Noyes data corporation London, 1976D: Vosolsobě J.: Výroba průmyslových hnojiv, skripta VŠCHT, SNTL Praha, 1980D: Pozin M.E.: Technologija mineralnych udobrenij, Chimija, 1983D: Gábriš L.: Chemizácia poľnohospodárskej výroby a ochrana životného prostredia, Príroda Bratislava, 1987

Garant

Vídenský Jan doc. Ing. CSc.