Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trvale udržitelný technologický rozvoj a obnovitelné zdroje energie (N105019)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N105019 - Trvale udržitelný technologický rozvoj a obnovitelné zdroje energie, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Chemická technologie jako součást trvale udržitelného rozvoje průmyslových aktivit2. Hierarchický vývoj chemického procesu, výběr chemického reaktoru, separátoru a výměníkové sítě3. Minimalizace vzniku odpadních produktů metodami "end-of-pipe" neno změnami technologických parametrů4. Chemické technologie při zpracování odpadů a recyklaci surovin5. Analýza bezpečnosti chemických technologií, klasifikace nebezpečných látek a situací, ochrana zdraví osob, legislativa EU6. Prostředky pro zajištění bezpečnosti chemických procesů7. Energetické nároky chemických procesů, kompozitní křivky, "pinch-point", dodatečné zdroje energie8. Přehled alternativních zdrojů energie9. Větrná energie10.Sluneční záření jako zdroj energie11.Vodík jako alternativní nosič energie a základní technologie jeho výroby12.Speciální technologie produkce vodíku13.Nízko a středněteplotní palivové články jako zdroje energie14.Vysokoteplotní palivové články jako zdroje energie

Literatura

Z: P.T. Anastas, J.C. Warner, Green Chemistry: Theory and Practice, Oxford University Press, New York, NY, 2000,ISBN13: 9780198506980.Z: R. M. Dell and D. A. J. Rand: Clean Energy, The Royal Society of Chemistry, 2004,ISBN: 978-1-84755-055-2.

Garant

Bernauer Bohumil doc. Ing. CSc.Krýsa Josef prof. Dr. Ing.