Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historické způsoby výroby a zpracování kovů (N106009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N106009 - Historické způsoby výroby a zpracování kovů, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Historické způsoby výroby, zpracování a použití drahých kovů.2. Výroba, zpracování a použití mědi a slitin mědi.3. Výroba, zpracování a použití dalších neželezných kovů.4. Historie výroby železa.5. Výroba železa přímou redukcí z rud.6. Svářkové a plávkové postupy výroby oceli.7. Historie slévárenství.8. Odlévání ozdobných a užitných předmětů, odlitky v architektuře.9. Historie tváření kovů.10. Historie tepelného zpracování kovů.11. Historie výroby zbraní.12. Výroba a restaurování zvonů.13. Výroba a restaurování soch.14. Historická řemesla (kovář, pasíř atd.).

Literatura

Z: Tylecote R.F.: A History of Metallurgy, The Institut of Materials 1992, ISBN 1-902653-79-3D: Pleiner R. a kol.: Dějiny hutnictví železa v Československu, Academia Praha 1984

Garant

Děd Jiří Ing. CSc.