Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesy a zařízení v keramickém průmyslu (N107011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N107011 - Procesy a zařízení v keramickém průmyslu, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Procesy v keramické technologii, základní procesy přípravy keramických materiálů, tradiční a inženýrská keramika -specifikace, charakrerizace, rozdělení. 2. Charakterizace částicových soustav, disperzní analýza, matematická číselné charakteristiky, základní metody disperzní analýzy. Charakterizace a specifikace keramických materiálů (chemické a fázové složení , analýza povrchů, termochemické a termofyzikální vlastnosti). 3. Částicové soustavy s řízenou hutností, hustota, specifický povrch, struktura pórů- metody stanovení, princip. 4. Příprava keramických směsí - principy, charakterizace procesů, parametry procesu - zdrobňování, míchání, mísení, aglomerace. 5. Dezaglomerace - zdrobňovací stroje, typy, mechanismy, účinnost, využití. 6. Míchání v keramických technologiích,popis procesu, typy míchadel, užití. Mísení v keramických technologiích, popis procesu, příklady, výpočty. 7. Odlučování a třídění- separace částic, filtrační procesy, typy zařízení, funkce, popis procesů, výpočty. 8. Granulace, popis procesu, typy zařízení, funkce, výpočty. 9. Koloidní chování vodných suspenzí a těst, mechanika částic a reologie keramických suspenzí a past, reometrie. Význam v keramické technologii. 10.Příprava keramických hmot dané konsistence pro technologické zpracování, zpracování směsí v kapalné fázi, výpočty 11.Tvarování v keramické technologii, základní typy, význam, lisování, typy vytvářecích zařízení. Vytváření keramiky z plastických těst, extruze. 13.Vytváření litím, mechanismus tvorby střepu, tlakové lití, nové směry ve vytváření keramických materiálů 14.Nízko- a vysokoteplotní zpracování keramiky, typy sušáren a pecí.

Literatura

Z: Hanykýř V., Kutzendörfer J.: Technologie keramiky, Silikátový svaz, Praha 2008, ISBN978-80-86821-48-1Z: Valenta L.: Keramická příručka, Silikátový svaz, Praha 2007, ISBN978-80-86821-46-7