Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sklo-keramické materiály pro farmacii a lékařství (N107029)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N107029 - Sklo-keramické materiály pro farmacii a lékařství, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Sklo, keramika, sklokeramika - základní definice a struktura2. Základy technologie skla3. Základy technologie keramiky4. Základy technologie sklokeramiky5. Porovnání vlastností ANM s kovovými a polymerními materiály6. Procesy při přípravě a použití ANM - difúze, přestup tepla7. Procesy při přípravě a použití ANM - slinování8. Procesy při přípravě a použití ANM - rozpouštění, krystalizace9. Skla pro farmaceutické laboratoře a obaly10. Bioinertní materiály11. Bioaktivní a bioresorbovatelné materiály12. Interakce skla a keramiky s vodnými roztoky - základní děje a mechanismy13. Interakce skla a keramiky s vodnými roztoky - kinetické a termodynamické modely14. Funkční povlaky pro skla a keramiku (zvýšení chemické odolnosti, bioaktivní a antibakteriální povlaky)

Literatura

Z: Helebrant A.: Elektronická prezentace přednášek poskytovaná studentům se zapsaným předmětemD: Mann S.: Biomineralization. Oxford University Press, Oxford 2001, ISBN 0-19-850882-4D: Williams D. (ed.): Concise Encyclopedia of Medical and Dental Materials. Pergamon Press, 1990, ISBN 0-08-036194-3

Garant

Helebrant Aleš prof. Ing. CSc.