Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologické výpočty (N111021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N111021 - Technologické výpočty, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Bilancování technologických procesů.2. Možnosti zpracování technologických dat z databázových formátech.3. Vyhledávání informací o fyzikálně chemických vlastnostech látek.4. Bilancování průmyslových jednotek a zpracování dat v programu Excel.5. Zdroje technologických informací (Perryho příručka, Ullmannova encylopedie, atd.)6. Tvorba modelů a výpočty v programu Aspen Plus.7. Simulační modely, fyzikálně chemické vlastnosti a data.8. Analýza vlastností neideálních směsí látek.8. Látkové a energetické bilance technolgických uzlů.10. Bilanční výpočty s chemickými reaktory.11. Případové studie se separačními modely.12. Optimalizace a parametrická citlivost modelů.13. Regresní analýza a identifikace parametrů systémů.14. Presentace samostatně řešených projektů.

Literatura

Z: W.D.Seider, J.D.Seader, D.R.Lewin, Process Design Principles, J. Wiley & Sons, Inc. New York, 1999, 0471243124D: J.Poživil, T.Vaněk, B.Bernauer, Procesní systémové inženýrství, skripta VŠCHT Praha, 1997, 8070803118

Garant

Čapek Pavel doc. Ing. CSc.