Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polymerní materiály (N112005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N112005 - Polymerní materiály, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do chemie a technologie polymerů.2. Homopolymery a kopolymey, stereoizometrie, konfigurace.3. Struktura, fázové stavy a základní vlastnosti polymerů.4. Syntéza polymerů (polymerace, polyadice, polykondenzace).5. Modifikace polymerů (fyzikální, mechanochemická a chemická).6. Průmyslové způsoby výroby polymerů.7. Přírodní polymery (zdroje, vlastnosti a použití).8. Termoplasty (výroba, vlastnosti a použití).9. Reaktoplasty (výroba, vlastnosti a použití).10. Elastomery (výroba, vlastnosti a použití).11. Přísady do polymerů (klasifikace, základní typy, jejich funkce).12. Polymerní směsi (definice, příprava a základní operace).13. Zpracování polymerů a polymerních směsí.14. Odolnost, koroze a degradace polymerů.

Literatura

R: Ducháček V.: POLYMERY - výroba, vlastnosti, zpracování, použití, 3. vydání. Vydavatelství VŠCHT, Praha 2011, ISBN 80-7080-617-6.A: Mleziva J., Šňupárek J.: POLYMERY - výroba, struktura, vlastnosti a použití, 2. vydání. Sobotáles, Praha 2000. ISBN 80-85920-72-7.

Garant

Ducháček Vratislav prof. Ing. DrSc.