Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomateriály (N126001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N126001 - Biomateriály, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Interakce buněk s mezibuněčnou hmotou (Dr. Dvořánková)2. Biologická snášenlivost implantátů (Dr. Dvořánková)3. Využití materiálů v biologii a experimentální medicíně (Dr. Dvořánková)4. Požadavky na kovové biomateriály, typy náhrad (Doc. Joska)5. Kovové biomateriály (Doc. Joska)6. Kovové materiály pro stomatologii (amalgámy, ostatní) (Doc. Joska)7. Interakce bioaktivních materiálů s tělními tekutinami (Prof. Helebrant) 8. Bioinertní keramické materiály (Dr. Andertová)9. Bioaktivní keramika a její aplikace (Dr. Strnad)10. Polymery pro dentální medicínu (Ing. Blábolil)11. Transport léčiv na polymerních nosičích (Prof. Ulbrich)12. Aplikace polymerů na bázi silikonů (Doc. Hron)13. Polymery v tkáňovém inženýrství a další aplikace (Prof. Švorčík)

Literatura

Z: S. Ramakrishna a kol.: Biomaterials: A Nano Approach. Taylor and Francis, 2010.D: M. Reza Mozafari (Ed.): Nanomaterials and Nanosystems for Biomedical Applications, Springer, 2007.D: Powerpointové prezentace k jednotlivým přednáškám dostupné na www stránkách Ústavu inženýrství pevných látek http://www.vscht.cz/ipl/

Garant

Švorčík Václav prof. Ing. DrSc.