Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály památkových objektů (N148004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N148004 - Materiály památkových objektů, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Kámen - původ, struktura, vlastnosti, poškození a jeho konzervace2. Stavební pojiva - struktura, vlastnosti 3. Staviva - struktura, vlastnosti a jejich poškození4. Stavební pojiva a staviva - příčiny jejich poškození5. Sklo - struktura, vlastnosti, degradace, konzervace6. Keramika a porcelán - struktura, vlastnosti, degradace, konzervace7. Kovy - struktura, vlastnosti, koroze8. Konzervace kovů - materiály a postupy 9. Přírodní polymery10. Pergamen a useň - struktura, vlastnosti, poškození a konzervace11. Dřevo - struktura a vlastnosti, poškození a konzervace.12. Papír - struktura, vlastnosti, poškození a konzervace13. Textil - struktura, vlastnosti, poškození a konzervace14. Barevná vrstva: přírodní pojiva a pigmenty

Literatura

Z: http://www.vscht.cz/homepage/rud/index/studium/bakalarske/mpo (přístupné pouze z domény školy)D: Kotlík P. a kol.: Stavební materiály historických objektů, VŠCHT Praha 1999D: Rovnaníková P.: Omítky. STOP, Praha 2002D: Kolektiv autorů: Vápno. STOP Praha 2001D: Vaněček I.: Nástěnné malby. STOP Praha 2000D: Šimůnková E., Kučerová I.: Dřevo. STOP Praha II. vydání, 2008D: Ďurovič a kol.: Restaurování a konzervování archiválií a knih. Paseka, 2002. D: May Eric, Mark Jones: Conservation science (Heritage materials), RSC Publishing, 2006.

Garant

Kučerová Irena Ing. Ph.D.Novák Michal Ing. Ph.D.