Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody průzkumu památek (N148009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N148009 - Metody průzkumu památek, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Zásady pro analýzu uměleckých a historických předmětů, odběr vzorků.2. Metody používané při optickém průzkumu.3. Metody sledování struktury materiálu.4. Metody defektoskopie, hodnocení tloušťky stěny, povlaku.5. Metody hodnocení povrchových úprav a vrstev u kovových materiálů.6. Metody k určení mechanických vlastností materiálů. 7. Metody k určení fyzikálních vlastností materiálů.8. Metody pro povrchovou a objemovou analýzu a možnosti orientačního určení složení kovových materiálů.9. Metody pro analýzu a možnosti orientačního určení složení anorganických nekovových materiálů10. Metody pro analýzu a možnosti orientačního určení složení přírodních organických materiálů.11. Metody pro analýzu a možnosti orientačního určení složení syntetických organických materiálů12. Metody datování.13. Metody hodnocení povrchových úprav a vrstev u nekovových materiálů.14. Metody charakterizace prostředí památek.

Literatura

Z: Ciliberto E., Spoto G.: Modern analytical methods in art and archaeology, Wiley-Interscience, New York, 2000, ISBN 0-471-29361-X.Z: Caley E.R.: Analysis of ancient metals, International series of monographs on analytical chemistry, v. 19, Oxford 1964.D: Průšek J.: Hodnocení jakosti a účinnosti protikorozních ochran strojírenských výrobků, SNTL Praha 1985.D: Lang J. Middleton A.: Radiography of Cultural Material, Oxford, Butterworth - Heinemann 1997.D: Šimůnková E., Karhan J.: Pigmenty, barviva a jejich identifikace, VŠCHT Praha 1993.

Garant

Michalcová Alena Ing. Ph.D.Novotná Miroslava Ing. CSc.