Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polymery v konzervování (N148034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N148034 - Polymery v konzervování, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Vznik, struktura a názvosloví polymerů. 2. Chemické a fyzikální vlastnosti polymerů – základní pojmy. 3. Závislost fyzikálních a mechanických vlastností polymerů na teplotě. 4. Rozpustnost polymerů, viskozita a reologické chování roztoků polymerů. 5. Termoplasty. 6. Reaktoplasty. 7. Syntetické kaučuky. 8. Adheze a adheziva, obecné složení lepidel a lepivých tmelů. 9. Typy lepidel a jejich aplikační oblasti, technologie lepení. 10. Nátěrové hmoty - obecné složení, typy a jejich vlastnosti. 11. Aplikace jednotlivých typů nátěrových hmot, technologie nanášení nátěrových hmot. 12. Nové materiály ve sbírkách. 13. Degradace polymerních materiálů sbírkových předmětů. 14. Konzervace polymerních materiálů.

Literatura

Z Mleziva J.: Polymery, struktura, vlastnosti a použití, Sobotáles 2000. D Zelinger J. a kol.: Chemie v práci konzervátora a restaurátora D . Šňupárek, L Formánek: Vodné disperze syntetických polymerů., SNTL 1979 Z J. Brydson: Plastics Materials., Butterworth 1999 Z T. van Oosten: Plastics in Art., Siegl 2002 Z Allen N. S., Edge M., Hoire. C. V.: Polymers in Conservation. Royal Society of Chemistry 1992. D J. Zelinger and kol.: Chemistry in the care of monuments. ICT Pratur 1988.

Garant

Kučerová Irena Ing. Ph.D.Knotek Vítězslav Ing. Ph.D.