Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie barvení textilií (N148035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N148035 - Technologie barvení textilií, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1.Úvod, historie přírodních barviv, základní typy materiálů a technologií, vlastnosti materiálů a jejich vliv na barvení, tisk a tedy i vzorování barevnosti.2.Předúprava celulózových materiálů (bavlna, len).3.Předúprava živočišných vláken (vlna, hedvábí). 4.Předúprava umělých vláken.5.Strojní zařízení pro předúpravu.6.Barvení celulózových vláken,7.Barvení regenerované celulózy.8.Barvení živočišných vláken (vlna, hedvábí).9.Barvení chemických vláken.10.Barvení směsí vláken.11.Strojní zařízení pro barvení.12.Tisk - úvod (způsoby tisku, základní operace, tisk jednotlivých druhů materiálu různými skupinami barviv-tiskací pasty, dokončující operace po tisku).13.Strojní zařízení pro tisk.14.Konečné úpravy textilií.

Literatura

Z:Bartušková J., Bartušek P.: Základy zušlechťování textiliíZ:Pospíšil, Z. a kol.: Příručka textilního odborníka, SNTL, 1981D:Kol.: Příručka pro textilní barvíře, SODB Praha, 1976D:Vzorkovnice barviv, Pardubice, 2011D:Kryštůfek J. a kol.: Technologie zušlechťování, TU Liberec 2002D:Hladík V.: Textilní barvířství, SNTL, Praha 1982

Garant

Škrdlantová Markéta Ing. Ph.D.Koblasa Jiří Ing.