Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řemeslné techniky IV (N700005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N700005 - Řemeslné techniky IV, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Náplň předmětu je volena dle studijního oboru a zaměření studenta. Konzervování-restaurování uměleckořemeslných děl z kovů: Odlévání kovů Tvarování a úpravy kovů za tepla Dělení a tvarování kovů za studena Spojování kovových materiálů Povrchové úpravy kovů a jejich fixace Zpracování drahých kamenů a dalších nekovových materiálů Konzervování-restaurování uměleckořemeslných děl ze skla a keramiky: Sklo - tepelné techniky - zpracování skla nad kahanem Sklo - studené techniky - broušení a rytí skla Sklo - plošné techniky - malba skla Sklo - doplňkové techniky - tiffany technika a vitráž Keramika - modelování figurální keramiky Modelování duté keramiky Reprodukční a rozmnožovací techniky pomocí forem Plošné a plastické zdobení keramiky Konzervování-restaurování uměleckořemeslných děl z textilních materiálů: Předtkalcovské a lidové tkaniny Tkalcovské techniky Paličkovaná a šitá krajka – základní a odvozené techniky Paličkovaná a šitá historická krajka Lidová výšivka Historická výšivka

Literatura

Obor: konzervování-restaurování uměleckořemeslných děl z textilních materiálůZ Fajmon,J. - Ruční tkaní. Praha: MKČSR 1990. Z Harris,J.- 5000 years of Textiles, London: BMP, 1995, D Philips,B. - Tapesry London: Phaidon Press Limited, 2000. Z Staňková,J.,Baran,L. - Tradiční textilní techniky. Praha: Grada, 2008. Z Staňková,J.- České lidové tkaniny. Praha: SNTL, 1989.

Garant

Krajíček MilanPrášil JaroslavRotreklová Edita