Předmět Potravinářská mikrobiologie (D320007)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D320007 - Potravinářská mikrobiologie, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
Potravinářská mikrobiologie• Vztah mezi potravinami a mikroorganismy• Faktory prostředí ovlivňující růst mikroorganismů• Vnitřní faktory - limitace substrátem• Tepelné procesy regulující množství mikroorganismů• Klasické metody mikrobiologického zkoumání potravin• Moderní metody mikrobiologického zkoumání potravin• Biochemické testy - vyhodnocování fenotypu• Legislativní vymezení patogenů přenášených potravinami • Mikromycety - producenti toxických látek• Biogenní aminy• Kazící mikroflora• Charakteristika příslušníků rodu Salmonella• Patogenní kmeny Escherichia coli• Charakteristika Listeria monocytogenes• Mikroflóra gastrointestinálního traktu člověka• Typy bakteriálních toxinů
Garant
Demnerová Kateřina prof. Ing. CSc.