Předmět Vybrané procesy potravinářských výrob (D321007)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D321007 - Vybrané procesy potravinářských výrob, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Sdílení hmoty, extrakce, difúzní pochody2. Krystalizace, nukleace a srážení3. Distribuce částic, granulometrická analýza4. Sdílení tepla, neustálené sdílení tepla5. Záhřev, chlazení, odpařování, zmrazování, fluidní procesy6. Termofyzikální vlastnosti potravin a surovin7. Separace, membránové procesy, elektrodialýza8. Separace na ionexech a gelech, chromatografická separace9. Reologie, základní typy reologického chování, ideální Reometrie10. Metody a měření reologických vlastností látky11. Reologické chování reálných látek, reologie nenewtonských medií12. Desintegrace pevných hmot, mletí, drcení13. Sedimentace, disperzní soustavy14. Odstřeďování, aplikace v potravinářském průmyslu
Literatura
P.J. Fellows :Food processing technology, CRC Press, Boca Raton, 2002G. Barbosa-Canovas: Global issues in food science and technology, Elsevier, London 2009A.I. Schaefer: Nanofiltration. Elsevier, Oxford 2005P.Kadlec,K.Melzoch,M.Voldřich a kol.: Technologie potravin � Procesy a zařízení potravinářskýcha biotechnologických výrob. KEY Publishing,Ostrava, 2012, 1. vydání, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6.
Garant
Bubník Zdeněk prof. Ing. CSc.Hinková Andrea Ing. Ph.D.