Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané procesy potravinářských výrob (D321007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D321007 - Vybrané procesy potravinářských výrob, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Sdílení hmoty, extrakce, difúzní pochody2. Krystalizace, nukleace a srážení3. Distribuce částic, granulometrická analýza4. Sdílení tepla, neustálené sdílení tepla5. Záhřev, chlazení, odpařování, zmrazování, fluidní procesy6. Termofyzikální vlastnosti potravin a surovin7. Separace, membránové procesy, elektrodialýza8. Separace na ionexech a gelech, chromatografická separace9. Reologie, základní typy reologického chování, ideální Reometrie10. Metody a měření reologických vlastností látky11. Reologické chování reálných látek, reologie nenewtonských medií12. Desintegrace pevných hmot, mletí, drcení13. Sedimentace, disperzní soustavy14. Odstřeďování, aplikace v potravinářském průmyslu

Literatura

P.J. Fellows :Food processing technology, CRC Press, Boca Raton, 2002G. Barbosa-Canovas: Global issues in food science and technology, Elsevier, London 2009A.I. Schaefer: Nanofiltration. Elsevier, Oxford 2005P.Kadlec,K.Melzoch,M.Voldřich a kol.: Technologie potravin � Procesy a zařízení potravinářskýcha biotechnologických výrob. KEY Publishing,Ostrava, 2012, 1. vydání, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6.

Garant

Bubník Zdeněk prof. Ing. CSc.Hinková Andrea Ing. Ph.D.