Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z chemie a technologie škrobu (D321009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D321009 - Vybrané kapitoly z chemie a technologie škrobu, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Fyzikální a chemické vlastnosti škrobu 2. Varianty technologie výroby bramborového, pšeničného a kukuřičného škrobu 3. Odbourané a oxidované škroby 4. Modifikované škroby upravené fyzikálními metodami 5. Chemické deriváty škrobu: ethery a estery škrobu, zesítěné škroby 6. Dextriny 7. Kyselá a enzymová hydrolýza škrobu 8. Potravinářské a nepotravinářské použití výrobků ze škrobu

Literatura

Kadlec P., Bubník Z., Čopíková J., Hrušková M., Příhoda J., Bohačenko I. a Vydrová H. (2000): Technologie sacharidů, skripta VŠCHT Praha, ISBN 80-7080-400-9 Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) (2012): Technologie potravin. Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing, 568 stran. ISBN 978-80-7418-145-0 Be-Miller J., Whistler, R. (2009): Starch: Chemistry and Technology, Academic Press, 880 stran, ISBN 978-0-12-746275-2

Garant

Šárka Evžen doc. Ing. CSc.