Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace chromatografických a spektrometrických dat (D323026)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D323026 - Interpretace chromatografických a spektrometrických dat, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Obecné požadavky na kvalitu generových dat pomocí chromatografických a hmotnostně-spektrometrických technik; vymezení základních pojmů.2. Spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií, ionizační techniky v GC-MS, konvenční detektory.3. Spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií, ionizační techniky, konvenční detektory.4. Hmotnostní spektrometrie (MS), typy hmotnostních spektrometrů, akviziční módy.5. Interpretace GC-MS hmotnostních spekter.6. Interpretace LC-MS hmotnostních spekter.7. Hmotnostně-spektrometrická data v analýze potravin.8. Knihovny spekter, retenční indexy.9. Spektrální dekonvoluce, software pro identifikaci/interpretaci analytů.10. Aplikace necílového screeningu v analýze potravin.11. Přehled a použití různých kvantifikačních postupů a technik.12. Kriteria konfirmace ve spojení s hmotnostní spektrometrií.13. Významné statistické metody pro zpracování dat.14. Využití software pro automatické procesování dat.

Literatura

Z1: Y. Picó: Food Toxicants Analysis, Elsevier, 2007.Z2: S. Otleş: Handbook of Food Analysis Instruments, CRC, 2008.Z3: R.M. Smith, K.L. Busch: Understanding Mass Spectra, Wiley, 1999.Z4: E. de Hoffmann, V. Stroobant: Mass Spectrometry - Principles and Applications, Wiley, 2002.Z5: R. Kaliszan: Structure and Retention in Chromatography: A Chemometric Approach (Chromatography: Principles & Practice Series), CRC, 1997.D6: Luis A. Berrueta, Rosa M. Alonso-Salces, Károly Héberger: Supervised pattern recognition in food analysis. Journal of Chromatography A, 1158 (2007) 196-214.D7: J.F. García-Reyes, A. Molina-Díaz, A.R. Fernández-Alba: Identification of Pesticide Transformation Products in Food by Liquid Chromatography/Time-of-Flight Mass Spectrometry via "Fragmentation-Degradation" Relationships. Analytical Chemistry 79 (2007) 307-321.D8: Juan F. García-Reyes, M. Dolores Hernando, Antonio Molina-Díaz, Amadeo R. Fernández-Alba: Comprehensive screening of target, non-target and unknown pesticides in food by LC-TOF-MS. TrAC Trends in Analytical Chemistry 26 (2007) 828-841.

Garant

Lacina Ondřej Ing. Ph.D.Zachariášová Milena doc. Ing. Ph.D.