Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální analýza potravin (D323027)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D323027 - Speciální analýza potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Analytický proces, analytický postup, pracovní charakteristiky 2. Techniky zpracování laboratorního vzorku 3. Chromatografické metody separace - preparativní a analytické 4. Elektromigrační metody separace - preparativní a analytické 5. Spojení separačních metod a hmotnostní spektrometrie 6. Molekulová absorpční spektrometrie v UV/VID 7. Infračervená spektrometrie 8. NMR spektrometrie 9. Metody atomové spektrometrie 10. Elektrochemické metody - potenciometrie, konduktometrie, voltametrie, amperometrie 11. Metody analýzy peptidů a bílkovin 12. Metody analýzy fenolů a flavonoidů 13. Metody analýzy alkaloidů a organických kyselin 14. Metody analýzy aditiv včetně nanomateriálů a kontaminantů

Literatura

R: Kirk R.S., Sawyer R., Pearson's Composition and Analysis of Foods, Longman, 1991, ISBN 0-582-40910-1R: Wilson R.H., Spectroscopic Techniques for Food Analysis, Wiley-Interscience, 1994, ISBN 047118554XR: Wang J., Analytical Electrochemistry, VCH, Weiheim, New York, 1994, ISBN 1-56081-575-2A: Kellner R. et al., Analytical Chemistry, The Approved Text to the FECS Curriculum Analytical Chemistry, Wiley - VCH, 1998, ISBN 3527288813A: Milata V., Segla P., Vybrané metódy molekulovej spektroskopie, Slovenská technická univerzita, Bratislava, 2007, ISBN 978-80-227-2618-4A: Silverstein R.M., Spectrometric Identification of Organic Compounds, 7th edition, Wiley, 2005, ISBN 978-0-471-39362-7A: Pavia D.L. et al, Introduction to Spectroscopy 4th edition, Brooks/Cole Belmont, CA, USA, 2009, ISBN 978-0-495-11478-9A: Belitz H.-D., Grosch W., Schieberle P., Food Chemistry, 4th ed., Springer-Verlag, Berlin 2009 (available as an e-book in the library of ICT Prague, ISBN 9783540699347)A: Otles S., Methods of Analysis of Food Components and Additives, CRC Press, 2005 (available as an e-book in the library of ICT Prague, ISBN 9780203503751)

Garant

Poustka Jan prof. Dr. Ing.Koplík Richard prof. Dr. Ing.