Předmět Speciální analýza potravin (D323027)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D323027 - Speciální analýza potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Analytický proces, analytický postup, pracovní charakteristiky 2. Techniky zpracování laboratorního vzorku 3. Chromatografické metody separace - preparativní a analytické 4. Elektromigrační metody separace - preparativní a analytické 5. Spojení separačních metod a hmotnostní spektrometrie 6. Molekulová absorpční spektrometrie v UV/VID 7. Infračervená spektrometrie 8. NMR spektrometrie 9. Metody atomové spektrometrie 10. Elektrochemické metody - potenciometrie, konduktometrie, voltametrie, amperometrie 11. Metody analýzy peptidů a bílkovin 12. Metody analýzy fenolů a flavonoidů 13. Metody analýzy alkaloidů a organických kyselin 14. Metody analýzy aditiv včetně nanomateriálů a kontaminantů
Literatura
R: Kirk R.S., Sawyer R., Pearson's Composition and Analysis of Foods, Longman, 1991, ISBN 0-582-40910-1R: Wilson R.H., Spectroscopic Techniques for Food Analysis, Wiley-Interscience, 1994, ISBN 047118554XR: Wang J., Analytical Electrochemistry, VCH, Weiheim, New York, 1994, ISBN 1-56081-575-2A: Kellner R. et al., Analytical Chemistry, The Approved Text to the FECS Curriculum Analytical Chemistry, Wiley - VCH, 1998, ISBN 3527288813A: Milata V., Segla P., Vybrané metódy molekulovej spektroskopie, Slovenská technická univerzita, Bratislava, 2007, ISBN 978-80-227-2618-4A: Silverstein R.M., Spectrometric Identification of Organic Compounds, 7th edition, Wiley, 2005, ISBN 978-0-471-39362-7A: Pavia D.L. et al, Introduction to Spectroscopy 4th edition, Brooks/Cole Belmont, CA, USA, 2009, ISBN 978-0-495-11478-9A: Belitz H.-D., Grosch W., Schieberle P., Food Chemistry, 4th ed., Springer-Verlag, Berlin 2009 (available as an e-book in the library of ICT Prague, ISBN 9783540699347)A: Otles S., Methods of Analysis of Food Components and Additives, CRC Press, 2005 (available as an e-book in the library of ICT Prague, ISBN 9780203503751)
Garant
Poustka Jan prof. Dr. Ing.Koplík Richard prof. Dr. Ing.