Předmět Speciální senzorická analýza (D323028)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D323028 - Speciální senzorická analýza, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Definování problému pro senzorickou analýzu2. Vnímání senzorických modalit3. Senzorické hondocení pro kontrolu kvality4. Rozdílové zkoušky5. Popisné zkoušky 6. Deskriptory pro popisné zkoušky7. Určování rozdílového prahu a prahu rozpoznání8. Výcvik posuzovatelů9. Popisné zkoušky pro mléčné výrobky 10.Popisné zkoušky pro masné výrobky10.Popisné zkoušky pro pekařské výrobky11. Senzorické hodnonceí obalů12. Konzumentské zkoušky: kvalitativní a kvantitativní metody 13. Vztah mezi instrumentálními a senzorickými daty14. Statistická analýza dat
Literatura
vlastní presentace a kniha 1. Lawless, H.T. and Heymann, H. 1998. Sensory Evaluation ofFood: Principles and Practices, Chapman & Hall, NY
Garant
Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing.Míková Kamila doc. Ing. CSc.