Předmět Analýza potravin, přírodních produktů a složek prostředí (D323031)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D323031 - Analýza potravin, přírodních produktů a složek prostředí, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
Vymezení současných trendů v analýze potravin, vztah k legislativním aspektůmZajištění systémů jakosti laboratorních dat, strategie vzorkováníValidace analytických postupů, požadavky na proces akreditaceModerní strategie stanovení makronutrientů,kritické srovnání s ´klasickým´ postupyAnalýza vitamínů a dalších významných biologicky aktivních látek, včetně senzoriky aktivníchStanovení přírodních toxinů a procesních kontaminantůAnalýza reziduí pesticidů, veterinárních farmak a envirobńmentálních kontaminantůKritické zhodnocení aplikačního potenciálu instrumentálních a bioanalytických technik.
Literatura
Food Analysis (S. Suzanne Nielsen, editor), Springer, 2010ISBN: 978-1-4419-1477-4 (Print) 978-1-4419-1478-1 (Online) Food Analysis Laboratory Manual (S. Suzanne Nielsen, editor), Springer, 2010ISBN: 978-1-4419-1462-0 (Print) 978-1-4419-1463-7 (Online)
Garant
Hajšlová Jana prof. Ing. CSc.Poustka Jan prof. Dr. Ing.