Předmět Nutraceutika a funkční potraviny (D323033)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D323033 - Nutraceutika a funkční potraviny, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Úvod FP a Nutraceutika 2. Legislativa, základní pojmy, alergie na potraviny 3. Proteiny 4. Probiotika a prebiotika 5. Sacharidy 6. Minerální látky a stopové prvky 7. Vitaminy rozpustné v tuku a karotenoidy 8. Maillardovy reakce 9. Glukosinonoláty, Fytosteroly 10. Fytoestrogeny 11. Tuky 12. Hydrofilní vitaminy 13. Ostatní nutraceutika 14. Nanočástice a jejich využití v potravinách
Literatura
Z: Velíšek J., Hajšlová J., Chemie potravin, OSSIS, 2009, ISBN 8086659178, 9788086659176 D: Wildman R.E.C., Handbook of Nutraceuticals and Functional Foods, CRC Press 2007, Print ISBN: 978-0-8493-6409-9, eBook ISBN: 978-1-4200-0618-6 D: Pathak Y., Handbook of Nutraceuticals Volume I, Ingredients, Formulations, and Applications, CRC Press 2010, Print ISBN: 978-1-4200-8221-0, eBook ISBN: 978-1-4200-8222-7
Garant
Schulzová Věra doc. Dr. Ing.Pánek Jan doc. Ing. CSc.