Předmět Balení potravin (D324002)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D324002 - Balení potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Ekononické a ekologické aspekty balení potravin.2. Kvalita a metody zkoušení obalových prostředků.3. Propustnost polymerních obalových materiálů.4. Principy a možnosti využití aktivních systémů balení při výrobě potravin.5. Balení potravin v modifikované atmosféře.6. Bezpečnost obalů potravin.
Literatura
Vlastní text přednášek.Čurda D., Balení potravin, SNTL, Praha 1982 Arvanitoyannis I., Modified Atmosphere and Active Packaging Technologies, CRC Press, 2012, 978-1-43-980044-7 Robertson G.L., Food Packaging and Shelf Life, CRC Press, 2009,978-1-42-007844-2 Coles R. a kol., Food Packaging Technology, Blackwell, 2003, 978-0849397882
Garant
Dobiáš Jaroslav doc. Ing. CSc.