Předmět Systémy jakosti a zdravotní nezávadnosti ve výrobě a distribuci potravin (D324010)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D324010 - Systémy jakosti a zdravotní nezávadnosti ve výrobě a distribuci potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Legislativa týkající se výroby a distribuce potravin (národní legislativa, legislativa EU). 2. Systémy řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti uplatňované při výrobě potravin (HACCP, ISO 9000:2000, ISO 22 000).3. Privátní normy bezpečnosti potravin (GFSI, IFS, BRC, FSSC22000, GlobalGap).4. Zavádění, udržování a ověřování systému jakosti a bezpečnosti potravin.5. Audity systému jakosti a bezpečnosti potravin.
Literatura
R:Pieternel A. Luning, Willem J. Marcelis, Food Quality Management;: Technological and Managerial Principles and Practice, Enfield Pub & Distribution Company,2009, ISBN: 9086861164. A:Norma IFS Food - příručka pro úspěšný audit, M.Šuška, ISBN: 978-80--905301-0-2. Kadlec, Melzoch, Voldřich: Technologie potravin, Co byste měli vědět o výrobě potravin, Key Publishing 2009.Codex Alimentarius: GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE CAC/RCP 1-1969.
Garant
Pivoňka Jan Ing. Ph.D.Ševčík Rudolf Ing. Ph.D.