Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do moderní chemie a technologie peptidů (D342009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D342009 - Úvod do moderní chemie a technologie peptidů, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Aminokyseliny2. Chránící skupiny: chránění aminoskupiny, α- karboxylové skupiny a taktika chránění vícefunkčních aminokyselin3. Aktivace karboxylové skupiny, často používaná kondenzační činidla kondenzace derivátů AMK a některé vedlejší reakce4. Jiné způsoby tvorby amidové vazby, ligace a použití enzymů při přípravě peptidů5. Příklady a typy syntéz v roztoku a poznámky k analytice a k výrobě peptidových léčiv6. Peptidová léčiva: biologické vlastnosti vybraných peptidů, výrobní metody-výhody a omezení, přehled hlavních vyráběných peptidů-léčivých látek7. Koncept syntézy na pevné fázi8. Automatizace syntéz, koncepty syntetizátorů9. Paralelní syntéza peptidů10. Historie kombinatoriální chemie11. Syntéza knihoven pro vyhledávání nových materiálů12. Použití knihoven peptidů a malých molekul13. Budoucnost peptidů

Literatura

1. (Z) Jones J.: Amino Acid and Peptide Synthesis: Oxford University Press New York, 2002.2. (D) Grant A.G.: Synthetic Peptides A Users Guide (second edition) : 2002 Oxford University Press.3. (D) Keith ó Proinsias: Short Peptide Synthesis (http://ww2.icho.edu.pl/Gryko_group/data/seminars/peptide.pdf)4. (D) Novotná L.: Aminokyseliny; (biochemie.lf2.cuni.cz/cesky/biox2zimni/materialy/Aminokyseliny.ppt)