Předmět Biotechnologie II (N319005)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N319005 - Biotechnologie II, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Obecné technologické schéma. Suroviny a media pro fermentační výroby2. Suroviny pivovarské technologie - ječmen, chmel, voda3. Sladovací proces - princip, blokové schéma, technologické postupy.4. Pivovarský proces - technologie výroby mladiny.5. Kvasný proces. Filtrace, pasterace, stabilizace a stáčení piva6. Pěstování vinné révy a výroba moštu.7. Kvašení moštu, školení a zrání vína.8. Biotechnologie pekařského droždí. Výroba krmné biomasy9. Produkce ethanolu mikroorganismy. Fermentace, destilace.10. Výroba vybraných druhů pálenek a lihovin. 11. Výroba butanolu a acetonu12. Mikrobní produkce organických kyselin; výroba octa, kyseliny citronové a mléčné13. Pěstování jedlých hub14. Fermentované sojové výrobky
Literatura
Z:Kadlec P. a kol.,Technologie potravin I,VŠCHT Praha,2002,8070805101Z:Basařová G. a kol.,Pivovarství:Teorie a praxe výroby piva,VŠCHT Praha,2010,9788070807347Z:Malík F.,Ze života vína,Filip Trend Publishing,2003,8086282279D:Rehm R.J., Reed G.,Biotechnology: Products of Primary Metabolism,Volume 6,Second Edition,Wiley,2008,9783527283163D:Moo-Young M.,Comprehensive Biotechnology,Volume 3,Industrial Biotechnology and Comodity Products,Elsevier,2011,9780080885049
Garant
Patáková Petra doc. Dr. Ing.