Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sladařství (N319012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N319012 - Sladařství, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Historie, trendy a perspektivy sladařství. Kapacity. Přehled surovin.2. Voda - složení, legislativa, úpravy. Technologické reakce iontů vody .3. Chmel - rostlina, chemické složení, změny při skladování a zpracování.4. Chmelové výrobky - pelety, extrakty, chemicky modifikované výrobky.5. Ječmen - botanika, odrůdy, fyziologie ječného zrna.6. Ječmen - chemické složení ječného zrna, technologické vlastnosti.7. Sladovací proces - princip, blokové schéma, technologické postupy.8. Příjem, čištění a skladování ječmene. Teorie a praxe máčení ječmene.9. Teorie klíčení ječmene, fyziologické chemické změny ječného zrna.10. Technologie klíčení - klasické a moderní sladovací postupy.11. Teorie hvozdění zeleného sladu, fyziologické a chemické změny zrna.12. Technologie hvozdění - klasické a moderní postupy.13. Kvalitativní znaky sladu. Druhy sladu. Technická kontrola. Odpady.14. Technická kontrola a legislativa. Zpracování odpadů.

Literatura

Z:Basařová G., Šavel J., Basař P., Lejsek T.: Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva, VŠCHT Praha (1. vydání, 2010), ISBN: 978-80-7080-734-7Z:Kosař K., Procházka S. a kol.: Technologie výroby sladu a piva, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský a.s., Praha2000, ISBN 80-902658-6-3.D:Kunze W.: Technology Brewing and Malting, 4th Edition, VLB Berlin 2010, ISBN: 978-3-921690-64-2

Garant

Dostálek Pavel prof. Ing. CSc.