Předmět Laboratoř mikrobiologického zkoumání potravin (N320012)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320012 - Laboratoř mikrobiologického zkoumání potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Bezpečnost práce v mikrobiologické laboratoři.Příprava sterilního nádobí.2. Příprava sterilních selektivních medií3. Odběr, vážení homogenizace vyorků potravin, ředění, inokulace4. Zpracování vzorku určeného pro přímou spotřebu5. Zpracování vzorku určeného pro tepelné zpracování6. Zpracování vzorku nápojů7. Provedení klasického kultivačního stanovení dle ISO normy následujících patogenních mikroorganismů: Bacillus cereus, Escherichia coli, Staphylococcus aureus8. Provedení klasického kultivačního stanovení dle ISO normy následujících patogenních mikroorganismů: Salmonella sp., Listeria monocytogenes9. Stanovení celkového počtu aerobních a fakultativně anaerobních bakterií, stanovení počtu koliformních bakterií, stanovení počtu kvasinek a plísní10. Kvantitativní odečtení jednotlivých rozborů, jejich vyhodnocení.11. CAMP test na potvrzení identity Listeria monocytogenes, serotypizace salmonel12. Mebranová filtrace vody, kultivace, vyhodnocení13. Rychlé identifikační metody stanovenní potravních patogenů. Stanovení salmonel impedanční metodou- Malthus14. Principy kvalitativní a kvantitativní metodiky polymerásové řetězové reakce (PCR) pro stanovení potravních patogenů. Likvidace kultur a použitých půd. Zápočet.
Literatura
Nařízení Komise (EU) č.1441/2007 5.prosinec 2007 ve znění nařízení (EC) č. 2073/2005 o mikrobiologických kriteriích pro potraviny.Z: Platné ČSN ISO normy
Garant
Pazlarová Jarmila doc. RNDr. CSc.