Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář oboru mikrobiologie a odborný projekt II (N320045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320045 - Seminář oboru mikrobiologie a odborný projekt II, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Bioinformatika, platformy pro získávání informací a vzájemná propojení databází.2. Databáze a programy pro analýzy sekvencí nukleových kyselin.3. Predikce funkce genu, promotoru a regulačních elementů.4. Návrh a praktické aspekty provedení PCR.5. Centrální dogma naruby - strategie izolace kódující sekvence.6. Praktické aspekty a volba metod analýzy DNA a DNA vazebných proteinů.7. Praktické aspekty a volba metod analýzy RNA a porovnání hladin transkriptů genů.8. Proteomické servery a databáze. Nástroje pro porovnání sekvencí proteinů. 9. Předpověď modifikací proteinů in silico a experimentální ověření predikce. 10. Sekundární struktura a hydrofobní profil proteinu. Predikce a experimentální ověření. 11. Kvartérní struktura proteinu a oligomerizační stav. Predikce a experimentální ověření. 12. Membránové proteiny. Určení lokalizace proteinu v biologické membráně, povrchové vlastnosti proteinů a detergentů.13. Nativní stav proteinu. Lokalizace a interakce proteinu v buňce.14. Práce s proteiny v laboratoři. Uchovávání a příprava vzorků pro běžné analýzy.

Literatura

Z: Cvrčková F., Úvod do praktické bioinformatiky, Academia, 2006, 8020013601D: Campbel A.M., Heyer L.J., Discovering genomics, proteomics and bioinformatics, CSHL Press, 0805347224D: Wilkins M., et al., ed., Proteome Research: New Frontiers in Functional Genomics , Springer-Verlag, 1997, 3540627537

Garant

Kotrba Pavel doc. Ing. Ph.D.Purkrtová Zita Ing. Ph.D.