Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genové inženýrství (N320051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320051 - Genové inženýrství, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Zopakování genetických pojmů. 2. Plasmidové a virové vektory, umělé chromosomy. 3. Produkce a izolace DNA, její analýza. 4. Restrikční endonukleasy, mapování genomu, 5. Modifikace nukleových kyselin pro detekci specifických sekvencí. 6. Vysokokapacitní metody sekvenování DNA.7. Zásady práce s RNA, subtrakční knihovny. 8. Aplikace polymerasové řetězové reakce: modifikace produktů, řízená mutageneze.9. Produkce proteinů v mikrobiálních buňkách, fúzní proteiny. 10. Tkáňové kultury a jejich využití pro expresi genů. 11. Princip přípravy transgenních organismů. 12. Detekce produktů genové exprese - metabolické značení, elektroforetické a imunochemické metody. 13. Metody pro studium interakcí proteinů a nukleových kyselin. 14. Genové terapie.

Literatura

ZákladníRuml T., Rumlová M., Pačes V.: Genové inženýrství; VŠCHT Praha 2002 DoplňkováGreen M. R., Sambrook J., Molecular Cloning: A Laboratory Manual (Fourth Edition); Cold Spring Harbor Laboratory Press 2012

Garant

Ruml Tomáš prof. Ing. CSc.