Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie mikroorganismů (N320053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320053 - Biochemie mikroorganismů, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Organisace buněčného metabolismu, experimentální přístupy ke studiu klíčových reakcí, turn-over proteinů, ultracytochemie mikroorganismů2. RNA-polymerasa, sigma faktory, stabilita m-RNA,fosforylace proteinů3. Životní a buněčný cyklus prokaryontních a eukaryontních mikroorganismů, cytoskeleton 4. Biochemické principy života mikroorganismů v extrémních podmínkách, sporulace5. Biochemické dráhy vedoucí k syntéze esenciálních aminokyselin6. Inhibiční faktory mikroorganismů, lantibiotika, koliciny, killer faktory7. Biochemické dráhy vedoucí k synthese sekundárních metabolitů, mechanismus účinků antibiotik 8. Faktory podmiňující patogenitu mikroorganismů9. Sekrece bílkovin u prokaryontních a eukaryontních mikroorganismů, signální peptidy, "processing"10. Anaerobní procesy u mikroorganismů, anaerobní respirace11. Mechanismy transportu látek u mikroorganismů 12. Regulace "quorum sensing" 13. Oxidativní stres u mikroorganismů14. Mikrobiální degradace celulosy

Literatura

Z: Biochemie, Voet a Voetová, Victoria Publishing 1995D: Microbial Physiology, 4th Edition, Albert G. Moat, John W. Foster, Michael P. Spector, Michael P. Sector, Wiley-Liss; 4 edition (July 8, 2002), ISBN-10: 0471394831 D: Bacterial Physiology and Metabolism, Byung Hong Kim, Geoffrey Michael Gadd, Cambridge University Press; 1 edition (March 3, 2008), ISBN-10: 0521712300

Garant

Pazlarová Jarmila doc. RNDr. CSc.Stiborová Hana Ing. Ph.D.