Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do kriminalistiky (N320076)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320076 - Úvod do kriminalistiky, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Pojem, předmět, systém kriminalistiky. 2. Metody kriminalistické praxe. 3. Kriminalistické učení o trestném činu, učení o pachateli a oběti trestného činu. 4. Vymezení pojmu kriminalistická stopa a jejího obsahu. 5. Klasifikace kriminalistických stop. 6. Kriminalistická identifikace a její formy. 7. Základy zajišťování a zkoumání stop. 8. Metody, prostředky a postupy pro identifikační a neidentifikační zkoumání. 9. Základní kriminalisticko-technické a kriminalisticko-taktické metody. 10. Využití znalců a jiných odborníků v kriminalistické praxi. 11. Základy ohledání místa činu. 12. Teorie a praxe výslechu, konfrontace, rekognice. 13. Prověrky výpovědi, rekonstrukce a kriminalistického experimentu. 14. Obecné otázky metodiky vyšetřování.

Literatura

Z: Straus, J. a kol. Úvod do kriminalistiky. Plzeň: A. Čeněk, 2004. - Z: Straus, J. a kol. Kriminalistická technika. Plzeň: A. Čeněk, 2008. - Z: Straus, J. a kol. Kriminalistická taktika. Plzeň: A. Čeněk, 2008. - Z: Straus, J. a kol. Kriminalistická metodika. Plzeň: A. Čeněk, 2008.

Garant

Straus Jiří prof. PhDr. DrSc.