Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Forenzní identifikace osob a věcí (N320079)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320079 - Forenzní identifikace osob a věcí, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Identifikace objektů a identifikace systémů. 2. Otázky počítačového zpracování podkladů v daktyloskopii a jejich následné vyhodnocování. 3. Problematika molekulární genetiky (DNA). 4. Portrétní identifikace. 5. Kriminalistická identifikace - aktuální otázky identifikace systémů, které se týkají identifikace osob. 6. Využití výpočetní techniky, počítačové analýzy obrazu a z toho vyplývající identifikaci systémů. 7. Identifikace osob metodami molekulárními genetiky, antropologickými metodami, audioexpertiza. 8. Biometrické systémy identifikace osob. 9. Moderní možnosti identifikace věcí, především v oblasti trasologie.10. Mechanoskopie, balistika, mikrostopy. 11. Zkoumání tiskáren a kopírek. 12. Možnosti využití analýzy obrazu v kriminalistice.

Literatura

Z: Straus, J. a kol. Úvod do kriminalistiky. Plzeň: A. Čeněk, 2004.Z: Straus, J. a kol. Kriminalistická technika. Plzeň: A. Čeněk, 2008.Z: Straus, J. a kol. Kriminalistická taktika. Plzeň: A. Čeněk, 2008.Z: Straus, J. a kol. Kriminalistická metodika. Plzeň: A. Čeněk, 2008.

Garant

Straus Jiří prof. PhDr. DrSc.