Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie a analýza drog (N320080)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N320080 - Toxikologie a analýza drog, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1.Úvod do problematiky, historický kontext, legislativa, drogová prevence a nové trendy. 2.Vybrané kapitoly biofyzikální chemie. 3.fyziologie nervového systému, rozdělení receptorů. 4.Opioidy. 5.Sedativa. 6.Kanabinoidy. 7.Analytické metody v klinické a forenzní laboratoři, analýza v terénních podmínkách, vzorkování. 8.Stimulanty - kokain. 9.Stimulanty - ATS. 10.Stimulanty - psychedelika. 11.Profilování drog ve forenzní laboratoři. 12.Halucinogeny. 13.Další přírodní drogy. 14.Steroidní látky a anabolika.

Literatura

Z:Kamil Kalina a kol.:Klinická adiktologie, Praha, Grada, 2015 Z:Riedl O., Vondráček V. a spol.: Klinická toxikologie, Avicenum 1980. Z:Marie Bičíková: Forenzní a klinická toxikologie, Praha, Galén, 2005, 2007. Z:Heinz Lüllmann, Klaus Mohr, Martin Wehling: Farmakologie a toxikologie, Praha, Grada, 2004.Z:Kalina K. a kol.:Klinická adiktologie, Praha, Grada, 2015 D:Leslie A. King: Forensic Chemistry of Substance Misuse (A Guide to Drug Control), Cambridge, RSC Publishing, 2009.

Garant

Kuchař Martin Ing. Ph.D.