Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářské technologie a biotechnologie (N321001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321001 - Potravinářské technologie a biotechnologie, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do potravinářských technologií2. Základní procesy v potravinářských technologiích3. Technologie cukru, cukrovinek a čokolády4. Škrob a modifikované škroby, využití sacharidů pro potravinářské a nepotravinářské výroby5. Cereální technologie, technologie trvanlivého pečiva a těstovin6. Mlékárenské technologie a biotechnologie7. Technologie jedlých olejů a tuků. Oleochemie8. Technologie tenzidů, detergentů a kosmetiky9. Principy úchovy potravin, balení potravin10. Technologie zpracování ovoce a zeleniny, výroba nealkoholických nápojů11. Technologie masa a vajec, likvidace a využití odpadů z potravinářské výroby12. Sladařství a pivovarství13. Lihovarství, výroba lihovin a droždí14. Vinařství a výroba organických kyselin

Literatura

Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2009): Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Key Publishing Ostrava, 540 stran, ISBN 978-80-7418-051-4Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin I., skripta VŠCHT Praha, 300 stran.ISBN 80-7080-509-9D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin II., skripta VŠCHT Praha, 236 stran ISBN 80-7080-510-2

Garant

Šárka Evžen doc. Ing. CSc.Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc.