Předmět Technologie potravin I (N321002)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321002 - Technologie potravin I, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Suroviny pro kvasné technologie2. Sladařství3. Pivovarství4. Pivovarství5. Vinařství6. Lihovarství a výroba lihovin7. Drožďárenství, výroba organických kyselin (octová, mléčná a citronová)8. Cukrovarnictví - výroba řepného cukru9. Cukr jako surovina pro chemické a biochemické transformace, bioetanol10. Výroba čokolády, výroba cukrovinek11. Výroba bramborového a pšeničného škrobu12. Obiloviny, druhy, kvalita, čištění, mletí zrna, hodnocení mlýna, kvalita mouky13. Cereální chemie, Reologické analytické kontrolní metody, příprava těst14. Zpracování těst, pečení, kvality pekař.výrobků, trvanlivé pečivo, snack výrobky, těstoviny
Literatura
Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2009): Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Key Publishing Ostrava, 550 stran, ISBN 978-80-7418-051-4Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin I., skripta VŠCHT Praha, 300 stran.ISBN 80-7080-509-9D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin II., skripta VŠCHT Praha, 236 stran ISBN 80-7080-510-2
Garant
Šárka Evžen doc. Ing. CSc.Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc.