Předmět Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob (N321003)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321003 - Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Mass transfer, Diffusion, Extraction 2. Crystallization, Nucleation, Precipitation 3. Crystal size distribution, Granulometric analysis 4. Heat transfer, Unsteady-state heat transfer 5. Heating, Cooling, Vaporization, Freeze and Hot-air drying 6. Physical properties of foods 7. Membrane processes, Electrodialysis 8. Ion exchange, Preparative chromatography, Adsorption 9. Rheology and texture, Basic model systems 10. Rheology measurement, Instrumental methods 11. Rheological behavior of foods, Non-Newtonian behavior 12. Desintegration processes, Milling 13. Sedimentation, Dispersion stabilization 14. Centrifugation, Application in food industry
Literatura
ZákladníKadlec P. a kol.: Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. KEY Publishing, Ostrava 2012. ISBN 978-80-7418-086-6DoplňkováPalatý Z. a kol: Membránové procesy. VŠCHT, Praha 2012. ISBN 978-80-7080-808-5
Garant
Bubník Zdeněk prof. Ing. CSc.Hinková Andrea Ing. Ph.D.