Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie cukru (N321007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321007 - Technologie cukru, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do technologie, cukrovarnické veličiny2. Cukrovka - pěstování, škůdci, choroby, sklizeň, skladování3. Inženýrské, chemické, biochemické a mikrobiologické procesy4. Příjem, ukládka a čištění řepy, výroba řízků5. Těžení šťávy, lisování a sušení řízků6. Výroba vápna a CO2 . Čištění šťáv7. Separace kalu, filtrace a sedimentace, membránové procesy8. Zahřívání a odpařování šťáv9. Krystalizace a odstřeďování cukrovin10. Výrobní schéma surovárny, tepelné a vodní hospodářství11. Rafinace cukru, výroba kléru, rafinérská schémata12. Sušení, třídění, skladování a mletí cukru, výroba kostek13. Výroba a rafinace třtinového cukru14. Obchod cukru, cukr ve výživě, chemické zpracování cukru

Literatura

Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2009): Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Key Publishing Ostrava, 540 stran, ISBN 978-80-7418-051-4Z:Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0D:Asadi M. (2007): Beet-Sugar Handbook. Willey-Interscience a John Willey and Sons, Inc., Publication. 866 stran. ISBN 0-471-76347-0D:Kadlec P., Bubník Z., Čopíková J., Hrušková M., Příhoda J., Bohačenko I. a Vydrová H. (2000): Technologie sacharidů, skripta VŠCHT Praha, ISBN 80-7080-400-9 D:Kadlec P. (editor) (2002): Technologie potravin I., skripta VŠCHT Praha, 300 stran.ISBN 80-7080-509-9

Garant

Šárka Evžen doc. Ing. CSc.Kadlec Pavel prof. Ing. DrSc.