Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cereální chemie a technologie I (N321008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321008 - Cereální chemie a technologie I, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Nákup obilí a kontrola kvality. Obiloviny: pšenice.2. Obiloviny a pseudocereálie: žito, oves, ječmen, kukuřice,rýže, pohanka, proso,, čirok. 3. Cer.chemie I: Složky zrna: bílkoviny. 4. Cer.chemie II: Sacharidy, glykoproteiny, lipoproteiny, lipidy a další. 5. Fyzikální vlastnosti masy obilí.6. Posklizňové zpracování obilí, podmínky skladování zrna7. Kvalitativní změny během skladování, obilní škůdci.8. Technologie mletí I: Kontrola kvality zrna na příjmu, čištění před mletím. 9. Technologie mletí II: Čistírenské procesy.10.Technologie mletí III: Příprava směsí na zámel, biologické změny zrna. 11.Technologie mletí IV: Desintegrace, mlýnské pasáže12.Technologie mletí V: Třídění krupic, doprava ve mlýně, mlýnský diagram, výtěžnost produktů.13.Mlýnské zpracování ječmene a ovsa. 14.Výroba těstovin.

Literatura

A: Popper L., Schäfer W., Fruend W.: Future of flour, Agri Media, Bergen, SRN 2006, ISBN 978-3-86037-309-5

Garant

Příhoda Josef doc. Ing. CSc.Hrušková Marie doc. Ing. CSc.