Předmět Cereální chemie a technologie II (N321009)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321009 - Cereální chemie a technologie II, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Pekařské suroviny, mouka a její hlavní složky.2. Žitná mouka, polysacharidy, tuk, nutričně významné složky.3. Kypření,mikroorganisy kvasu, další přísady, enzymy.4. Povrchově aktivní přídatné látky,oxidanty, tvroba struktury těsta.5. Reologie těst, krémů, náplní,polev, vlivy technologie.6. Způsoby zpracování těst, metody laboratorní kontroly.7. Tradiční a kontiuální systémy přípravy kvasů, hnětení těst.8. Mechanické zpracování těst, automatizované linky.9. Pece, přestup tepla a vlhkosti během pečení, hmotnostní bilance, kontrola kvality výrobků.10. Technologie jemného pečiva a cukrářských výrob.11. Trvanlivé pečoivo - sušenky.12. Oplatky, trvanlivé šlehané výrobky, perník a další trvanlivé výrobky.13. Cereální snack výrobky (extrudované, pufované, smažené).14. Výrobní bilance, marketing, legislativa výroby a produktů.
Literatura
A: Popper L., Schäfer W., Fruend W.: Future of flour, Agri Media, Bergen, SRN 2006, ISBN 978-3-86037-309-5A: Fast R. B., Caldwell E.F.: Breakfast cereals and how they are made, Amer. Assoc. of Cereal Chemists, St. Paul, USA 1993, ISBN 0-913250-70-8
Garant
Příhoda Josef doc. Ing. CSc.