Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie čokolády a cukrovinek (N321010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321010 - Technologie čokolády a cukrovinek, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Historie, ekonomika a legislativa čokolády a cukrovinek2. Suroviny cukrovinkářského průmyslu - sacharidy3. Suroviny cukrovinkářského průmyslu - kakaové boby, jádroviny, barviva, arómata, aj.4. Základní a modifikované schéma výroby čokolády5. Pražení, mletí, mísení, válcování a konšování čokolády - fyz.-chem. děje, zařízení6. Temperace, formování a chlazení čokolády - fyz.-chem. děje a zařízení7. Fyzikálně-chemické vlastnosti kakaového másla a jeho náhrad8. Výroba kakaového prášku a polev na bázi kakaového prášku 9. Chemicko-inženýrské výpočty v technologii čokolády 10. Základy výroby nečokoládových cukrovinek- technologická zařízení11. Chemicko-fyzikální vlastnosti cukerných roztoků a cukerných hmot, fázové přechody12. Výroba kandytů a fondánu13. Výroba ostatních nečokoládových cukrovinek14. Chemicko-inženýrské výpočty v technologii cukrovinek. Výpočet energetické hodnoty na základě výchozích receptur a dějů probíhajícíh během výroby.

Literatura

Základní (Z)Čopíková J.: Technologie čokolády a cukrovinek. Skriptum VŠCHT Praha, 1999, ISBN 80-7080-365-7.Doplňková (D)Minifie B.W.: Chocolate, Cocoa and Confectionery: Science and Technology, ISBN-0-8342-1301-X, 1999, Aspen Publishers, Inc.Emmanuel Ohene Afoakwa: Chocolate Science and Technology, ISBN-13: 978-1405199063, 2010, WileyBlackwell

Garant

Čopíková Jana prof. Ing. CSc.