Předmět Chemie a technologie škrobu (N321011)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321011 - Chemie a technologie škrobu, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. České škrobárenství, historie, současnost, perspektiva2. Základní fyzikální a chemické vlastnosti škrobu3. Technologie výroby bramborového škrobu4. Technologie výroby pšeničného škrobu5. Technologie výroby kukuřičného škrobu6. Systematika výrobků ze škrobu7. Modifikované škroby: odbourané a oxidované škroby8. Modifikované škroby: upravené fyzikálními metodami9. Chemické deriváty škrobu: ethery škrobu10. Chemické deriváty škrobu: estery škrobu11. Dextriny12. Enzymová hydrolýza škrobu13. Škrobové hydrolyzáty14. Potravinářské a nepotravinářské použití výrobků ze škrobu
Literatura
Kadlec P., Bubník Z., Čopíková J., Hrušková M., Příhoda J., Bohačenko I. a Vydrová H. (2000): Technologie sacharidů, skripta VŠCHT Praha, ISBN 80-7080-400-9 Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) (2012): Technologie potravin. Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing, 568 stran. ISBN 978-80-7418-145-0Be-Miller J., Whistler, R. (2009): Starch: Chemistry and Technology, Academic Press, 880 stran, ISBN 978-0-12-746275-2
Garant
Šárka Evžen doc. Ing. CSc.