Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní metody a modelování v oboru (N321016)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N321016 - Výpočetní metody a modelování v oboru, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Jednotky a veličiny ve fyzice a v technologii, jejich vzájemné vztahy.2. Fyzikální a chemické vlastnosti potravinářských materiálů.3. Procesy desintegrace - postup mletí ve mlýně a mlýnské pasáže.4. Granulační rozdělěení, prosévání a typy sít, doprava materiálů.5. Hmotnostní bilance v pekárně, ilance vedení jkvasů.7. Bilance ve mlýně. 8. Výtěžnost jedlých mlýnských produktů, bilance popea, účinnost mletí.9. Sdílení tepla v peci, bilance tepla při pečení.10. Sušení, skladování, diagram vlhkosti vzduchu.11. Tepelníé procesy, pára a změny jejího stavu a jejich výpočty.12. Entalpické bilance v technologiích oboru.13. Krystalizace, její kinetika, nukleace.14. Distribuce částic, výpočty parametrů granulometrického spektra.

Literatura

Valtr V., Příhoda J., Číž K.: Výpočty a modelování v technologiích oboru II., Skriptum VŠCHT, 1987 (Z)Valtr V., Hampl J.,Příhoda J., Bubník Z.: Výpočty a modelování v technologiích oboru III., Skriptum VŠCHT, 1988 (Z)Příhoda J., Skřivan P., Hrušková M.: Cereální chemie a technologie I (cereální chemie, mlýnská technologie, technologie výroby těstovin, Skriptum VŠCHT, 2003 (D)Příhoda J., Humpolíková P., Novotná D.: Základy pekárenské technologie, vyd. Pekař a cukrář, s.r.o. Praha 2003 (Z)

Garant

Příhoda Josef doc. Ing. CSc.