Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Probiotika a funkční potraviny I (N322026)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N322026 - Probiotika a funkční potraviny I, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Definition and clasification of functional food, organic food, food supplements, new type food2. Basic legislative documents, food labeling, health claims3. Definition and properties of probiotic microorganisms I4. Definition and properties of probiotic microorganisms II5. Lactic acid bacteria6. Characteristics of probiotic lactic acid bacteria and other microorganisms used as probiotics7. Technological and health properties of probiotic microorganisms8. Probiotic food, stability of probiotic microorganisms9. Determination of microorganisms in food, specific condition for the determination of probiotic microorganisms10.Prebiotics and synbiotics; non-traditional fermented food11.Milk and dairy products as functional food12.Vegetable oils as functional food, saturated and non-saturated fatty acids 13.Vegetable figers, cereals, fruits as functional foods 14.Access of consumers and profesionals to functional foods

Literatura

Z: Farnworth E. R.: Handbook of Fermented Functional Foods. CRC Press London 2008. ISBN 978-1-4200-5326-5. Z: Kalač P.: Funkční potraviny, kroky ke zdraví. Dona České Budějovice 2003. ISBN 80-7322-029-6 Z: Tamine A.: Probiotic Dairy Product. Oxford: Blackwell 2005. D: Kvasničková A.: Sacharidy pro funkční potraviny: probiotika � prebiotika � synbiotika. ÚZPI Praha 2000.

Garant

Horáčková Šárka Ing. CSc.