Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie potravin (N323001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323001 - Chemie potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod, historie, voda2. Bílkoviny, peptidy, aminokyseliny3. Sacharidy4. Maillardova reakce a další reakce sacharidů5. Lipidy6. Autooxidace a další reakce lipidů7. Vitaminy8. Minerální látky a stopové prvky9. Sloučeniny ovlivňující vůni potravin10. Sloučeniny ovlivňující chuť potravin11. Sloučeniny ovlivňující barvu potravin12. Přirozené toxické látky13. Potravinářská aditiva14. Kontaminanty potravin

Literatura

Z: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin I, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009, 978-80-86659-15-2Z: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin II, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009.978-80-86659-16-9D: Belitz H.-D., Grosch W., Schieberle P.: Food Chemistry, 4th revised edition, Springer, Berlin, 2009, 978-3-540-69933-0D: Damodaran S., Parkin K.L., Fennema O.R. (eds.): Fennema´s Food Chemistry, 4th edition, CRC Press, Boca Raton 2008, 0849392721

Garant

Doležal Marek doc. Dr. Ing.Cejpek Karel doc. Dr. Ing.