Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů (N323003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323003 - Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvodní instruktáž: Provozní řád, bezpečnost a ochrana zdraví při práci, požární ochrana, ověření znalostí - vstupní test 2. Stanovení celkového dusíku a výpočet obsahu bílkovin (metoda: Kjeldahlova) 3. Stanovení tuků a hodnocení jejich kvality (metody: Soxhletova, titrace) 4. Stanovení složení mastných kyselin (metoda: plynová chromatografie s plamenovým ionizačním detektorem) 5. Stanovení monosacharidů a oligosacharidů (metoda: titrace po inverzi) 6. Stanovení škrobu (metoda: polarimetrie) 7. Stanovení minerálních látek (metody: atomová absorpční spektrometrie, spektrofotometrie, titrace) 8. Stanovení vitaminů, kofeinu, antioxidantů a konzervačních látek (metoda: kapalinová chromatografie s UV detekcí) 9. Stanovení těkavých látek - průkaz falšování potravin (metoda: plynová chromatografie s hmotnostním spektrometrickým detektorem) 10. Stanovení jednotlivých monosacharidů a oligosacharidů (metoda: kapalinová chromatografie s refraktometrickou a evaporative light scattering detekcí)11. Analýza obrazu v hodnocení kvality potravin (metoda: matematicko-statistická analýza obrazových dat) 12. Výběrová úloha [I, II, III]13. Náhradní termíny14. Závěrečný test, úklid laboratořÍ

Literatura

Z: Otles S. (ed.): Handbook of Food Analysis Instruments. CRC Press, Boca Raton, USA, 2009, e-zdroje VŠCHTD: Wrolstad R.E. et al. Handbook of Food Analytical Chemistry, Wiley, 2005, e-zdroj VŠCHTD: Food Analytical Methods, elektronický časopis, Springer, e-zdroj VŠCHT

Garant

Kohoutková Jana Ing. Ph.D.Poustka Jan prof. Dr. Ing.