Předmět Potravinářské zbožíznalství (N323007)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323007 - Potravinářské zbožíznalství, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Úvod do předmětu a organizace výuky2. Maso a masné výrobky3. Ryby a další vodní živočichové (a výrobky z nich); vejce a výrobky z nich4. Mléko a mléčné výrobky5. Jedlé tuky a oleje6. Ovoce a výrobky z ovoce; houby; droždí7. Zelenina a výrobky ze zeleniny; brambory a výrobky z nich8. Pekařské a cukrářské výrobky (a těsta); těstoviny9. Mlýnské produkty z obilovin; škrob a výrobky z něj; luštěniny a výrobky z nich; olejnatá semena10. Koření; jedlá sůl; ochucovadla; hořčice; ocet11. Sladidla; med; cukrovinky; čokoláda; kakao 12. Nealkoholické nápoje; káva, čaj a kávoviny13. Alkoholické nápoje14. Typy potravin jdoucí napříč komoditami (= zmrazené potraviny, potraviny určené pro zvláštní výživu, …) a doplňky stravy
Literatura
Z: Záznamy z přednášek Z: Příslušné legislativní předpisy Z: Dostálová J., Kadlec P. (eds.) a kol.: Potravinářské zbožíznalství, KEY Publishing, 2014, ISBN 978-80-7418-208-2 D: Kadlec P. a kol.: Co byste měli vědět o potravinách, KEY Publishing, 2009, ISBN 978-80-7418-051-4D: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009, 978-80-86659-15-2 D: Pánek J., Pokorný J., Dostálová J.: Základy výživy, Svoboda Servis, Praha 2002, ISBN 80-86320-23-5
Garant
Réblová Zuzana doc. Ing. Ph.D.Dostálová Jana prof. Ing. CSc.