Předmět Chemická bezpečnost potravin (N323012)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323012 - Chemická bezpečnost potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Chemická bezpečnost potravin, vymezení pojmů, legislativní aspekty 2. Přehled významných skupin sloučenin spojovaných s chemickou bezpečností 3. „Nové“ rizikové skupiny chemických sloučenin, globální ochrana potravního řetězce 4. Přídatné látky (potravinová aditiva) - nejvýznamnější skupiny, E- kódy 5. Nanotechnologie a jejich využití jako aditiv při výrobě potravin6. Látky upravující senzorickou jakost - vlastnosti, použití 7. Látky upravující trvanlivost - vlastnosti, použití 8. Přírodní toxické látky - nejvýznamnější skupiny, legislativní aspekty 9. Mykotoxiny a bakteriální toxiny 10. Látky vznikající při výrobě potravin - procesní kontaminanty 11. Charakterizace vlastností exogenních kontaminujících látek, průnik do potravních řetězců 12. Perzistentní organické polutanty 13. Moderní pesticidy a veterinární farmaka, bioprodukty 14. Toxické kovy, dusičnany, radionuklidy
Literatura
Z: Ronald H. Schmidt, Gary E. Rodrick: Food Safety Handbook. Wiley-IEEE, Velká Británie, 2005, 0471210641 Z: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin, 2. díl, 2009, 978-80-86659-16-9D: Watson, D.H. (ed.): Food Chemical Safety, Volume 1 - Contaminants, Woodhead Publishing. UK 2001, 1-85573-462-1 D: Watson, D.H. (ed.): Food Chemical Safety, Volume 2 - Additives, Woodhead Publishing. UK, 2002, 1-85573-563-6
Garant
Hajšlová Jana prof. Ing. CSc.Pulkrabová Jana doc. Ing. Ph.D.