Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická bezpečnost potravin (N323012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323012 - Chemická bezpečnost potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Chemická bezpečnost potravin, vymezení pojmů, legislativní aspekty 2. Přehled významných skupin sloučenin spojovaných s chemickou bezpečností 3. „Nové“ rizikové skupiny chemických sloučenin, globální ochrana potravního řetězce 4. Přídatné látky (potravinová aditiva) - nejvýznamnější skupiny, E- kódy 5. Nanotechnologie a jejich využití jako aditiv při výrobě potravin6. Látky upravující senzorickou jakost - vlastnosti, použití 7. Látky upravující trvanlivost - vlastnosti, použití 8. Přírodní toxické látky - nejvýznamnější skupiny, legislativní aspekty 9. Mykotoxiny a bakteriální toxiny 10. Látky vznikající při výrobě potravin - procesní kontaminanty 11. Charakterizace vlastností exogenních kontaminujících látek, průnik do potravních řetězců 12. Perzistentní organické polutanty 13. Moderní pesticidy a veterinární farmaka, bioprodukty 14. Toxické kovy, dusičnany, radionuklidy

Literatura

Z: Ronald H. Schmidt, Gary E. Rodrick: Food Safety Handbook. Wiley-IEEE, Velká Británie, 2005, 0471210641 Z: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin, 2. díl, 2009, 978-80-86659-16-9D: Watson, D.H. (ed.): Food Chemical Safety, Volume 1 - Contaminants, Woodhead Publishing. UK 2001, 1-85573-462-1 D: Watson, D.H. (ed.): Food Chemical Safety, Volume 2 - Additives, Woodhead Publishing. UK, 2002, 1-85573-563-6

Garant

Hajšlová Jana prof. Ing. CSc.Pulkrabová Jana doc. Ing. Ph.D.