Předmět Nutraceutika a funkční potraviny (N323031)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323031 - Nutraceutika a funkční potraviny, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Introduction FP and Nutraceuticals.2. Legislation, basic concepts of food allergy.3. Proteins.4. Probiotics and prebiotics.5. Carbohydrates.6. Minerals and trace elements.7. Fat soluble vitamins and carotenoids.8. Maillard reaction.9. Glukosinonolates, Phytosterols.10. Phytosterols.11. Lipids.12. Hydrophilic vitamins.13. Other nutraceuticals.14. Nanoparticles and their use in food.
Literatura
Z: Velíšek J., Hajšlová J., Chemie potravin, OSSIS, 2009, ISBN 8086659178, 9788086659176D: Wildman R.E.C., Handbook of Nutraceuticals and Functional Foods, CRC Press 2007, Print ISBN: 978-0-8493-6409-9, eBook ISBN: 978-1-4200-0618-6 D: Pathak Y., Handbook of Nutraceuticals Volume I, Ingredients, Formulations, and Applications, CRC Press 2010, Print ISBN: 978-1-4200-8221-0, eBook ISBN: 978-1-4200-8222-7
Garant
Schulzová Věra doc. Dr. Ing.Pánek Jan doc. Ing. CSc.