Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management jakosti v produkci potravin (N323032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323032 - Management jakosti v produkci potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Food qulity.Quality management systems.2. Principle responsibilities of food bussiness operators; protection of consumers, food fraud and adulteration, misleading of consumers. 3. Food labelling; nutrition facts and calculation.4. Food safety. Contamination sources.5. Microbiological requirements on food and food production process.6. Protection against microbiological contamination / growth - general principles. Raw materials and ingredients, storage and processing.7. Principle processing techniques and their impact on food quality and safety I. 8. Principle processing techniques and their impact on food quality and safety II. 9. EU policy and tools to ensure food safety.10. Critical control points system (HACCP).11. Good manufacturing and Good hygienic practice. Requirements on crops, feed and other agriculture products; farming. Retail and catering.12. Registration and approving of food facilities. Specific requirements on production and control of animal products.13. Traceability. Control and audits. 14. Official control - inspection and surveillance.

Literatura

Z: Nenadál J., Noskievičová D., Petříková R., Plura J., Tošenovský J.: Moderní systémy řízení jakosti, Management Press, Praha, 1998, 80-85943-63-8Z: Zákon č. 110 / 1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích v platném znění.Z: Nařízení (ES) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům(konsolidovaná verze) Z: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin.Z: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin.Z: Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 ze dne 29. dubna 2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu.Z: Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 882/2004 ze dne 29. dubna 2004 o úředních kontrolách za účelem ověření dodržování právních předpisů týkajících se krmiv a potravin a pravidel o zdraví zvířat a dobrých životních podmínkách zvířat.D: Příručka pro provozovatele potravinářského podniku. Ministerstvo zemědělství ČR, Praha 2010

Garant

Kocourek Vladimír prof. Ing. CSc.Míková Kamila doc. Ing. CSc.