Předmět Chemie potravinových surovin a výrobků (N323049)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323049 - Chemie potravinových surovin a výrobků, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Úvod do chemie klíčových složek určujících fyzikálně-chemické a senzorické vlastnosti potravin 2. Pitná voda, voda v potravinách3. Maso, drůbež a výrobky z nich4. Ryby a vodní organismy5. Vejce a vaječné výrobky6. Mléko a mléčné výrobky7. Jedlé tuky a oleje8. Obiloviny a výrobky z nich9. Luštěniny a brambory10. Zelenina a zeleninové výrobky11. Ovoce a ovocné výrobky12. Alkoholické nápoje, cukr a med13. Káva, kakao a čaj; koření14. Seminární diskuse, řešení případových studií
Literatura
Z: Velíšek J., Hajšlová J., Chemie potravin, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009, 9788086659176. D: Belitz H.-D., Grosch W., Schieberle P., Food Chemistry, 3rd revised edition, Springer, Berlin, 2004, 3540408185. D: Damodaran S., Parkin K.L., Fennema O.R. (eds.), Fennema´s Food Chemistry, CRC Press, Boca Raton 2007, 0824723457.D: Velíšek J., Cejpek K., Biosynthesis of Food Components, OSSIS Tábor, 2008, 9788086659121.
Garant
Cejpek Karel doc. Dr. Ing.Zachariášová Milena doc. Ing. Ph.D.